Известие

Collapse
No announcement yet.

Истина или не за откачена ламбда сонда?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Истина или не за откачена ламбда сонда?

Според повечето от това, което изчетох по темата, много от колегите, с проблема с високия разход, са го решили като са откачили датчика(ламбда сондата). Въпроса ми е следния:
    След като и моята има същия проблем , а ми предстои да слагам газов инжекцион , да пробвам ли да я откача или направо нова?
    Предлагат ми NGK - 110 лв.
    Алфа Ромео 155 1.8 8V T.Spark 92г.

здр колега като откачиш сондата не си решаваш проблема защото като не работи компютъра влиза в авариен режим на работа без сонда все едно ти не работи компютъра я изолира и пак си гори доста.Миналия месец имах проблем с сондата забиваше в богата смес и гореше 15-16 газ смених я и всичко се оправи за газта сондата е много важна.
    За тази която ти я предлагат и за тази цена ако е истинска според мен си заслужава успех.
    1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от SEVEN Покажи съобщение
      Според повечето от това, което изчетох по темата, много от колегите, с проблема с високия разход, са го решили като са откачили датчика(ламбда сондата). Въпроса ми е следния:
      След като и моята има същия проблем , а ми предстои да слагам газов инжекцион , да пробвам ли да я откача или направо нова?
      Предлагат ми NGK - 110 лв.
      Ако колата ти е набор 92" вообще не му мисли!!! Откачаи сондата смело и правете след това настроика на газовата без нея!!!
      Газовата се настроива и си върви след това колата безгрижно без тая сонда!
      При откачането и "компютъра" не влиза в никакви режими авариини защото тая наща електроника просто няма такъв режим, просто работи със средна стоиност 0.45 волта!
      Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 14:25.
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        При откачането и "компютъра" не влиза в никакви режими авариини защото тая наща електроника просто няма такъв режим, просто работи със средна стоиност 0.45 волта!
        колега мерси за разяснението на мен така са ми казвали и аз така го знам по електрониките никакъв ме няма вече ми е ясно.
        но идеята си е че без СОНДА НЕ СТАВА .
        1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
          колега мерси за разяснението на мен така са ми казвали и аз така го знам по електрониките никакъв ме няма вече ми е ясно.
          но идеята си е че без СОНДА НЕ СТАВА .
          За първобитната електроника на 155-ца ако се кара на газ няма никакъв проблем да се кара без сондата (да се повторя)
          Преди време си направих Виза (платката за диагностика) и като гледах какво се случва в реално време...
          Ама какво да пиша повече, аз карам без сонда на газ вече над 90000 и при добра настроика на газовата нямам грижи никакви нито от към разход нито от към вървеж!

Comment

Благодаря ви за инфото и мисля да направя така както казва mimouzunov. Благодаря още веднъж.
            Алфа Ромео 155 1.8 8V T.Spark 92г.

Comment

За първобитната електроника на 155-ца ако се кара на газ няма никакъв проблем да се кара без сондата (да се повторя)
              Преди време си направих Виза (платката за диагностика) и като гледах какво се случва в реално време...
              Ама какво да пиша повече, аз карам без сонда на газ вече над 90000 и при добра настроика на газовата нямам грижи никакви нито от към разход нито от към вървеж!
              Само да отбележа, че това е приложимо с ЕКУ-то на 8 клапановия мотор. За 16в, нещата са други.

Иначе и при 8 и при 16в, може да се кара с откачена сонда, особенно ако е забила на ниска стойност и екуто обогатява постоянно сместа.
              Тогава, при откачането на сондата, екуто влиза в сервизен режим, но поне колата не "яде" по 20/100 както, примерно беше при мен.
              Last edited by Furious 155; d.m.y г., 18:00.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                Само да отбележа, че това е приложимо с ЕКУ-то на 8 клапановия мотор. За 16в, нещата са други.

Иначе и при 8 и при 16в, може да се кара с откачена сонда, особенно ако е забила на ниска стойност и екуто обогатява постоянно сместа.
                Тогава, при откачането на сондата, екуто влиза в сервизен режим, но поне колата не "яде" по 20/100 както, примерно беше при мен.
                Ами аз по-нагоре написах ,че ако колата е набор 92 няма грижи...
                Дори може да се пробвате да замерите какво става с откачените кабели на сондата, тези които отиват към "компютъра" на тях ще има 0.45V (поне при мен е така) А това е точно в средата на отчитането един вид...

Comment

Ами аз по-нагоре написах ,че ако колата е набор 92 няма грижи...
                  Дори може да се пробвате да замерите какво става с откачените кабели на сондата, тези които отиват към "компютъра" на тях ще има 0.45V (поне при мен е така) А това е точно в средата на отчитането един вид...
                  Да, при мен съм виждал 462 mV.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ейся ме фърлихте в шах,аз като откачих сондата и колата взе да похарчва с едни 2 кила отгоре градско и около кило извънградско,а перд ида я откача ресетнах компа (чрез акумулатора) покарах 2 дни на бенз да се адаптира компа и тогава я откачих а се вдигна разхода. Има и друго че не сме правили настройка на газовата без сонда и може и от това да е.
                    А какво се случва с паленето сутрин на бенз при откачена сонда и как се държи колата ако я карате на бенз след като е вървяла много на газ без сонда....
                    Питам си тука че иамм пак лека драма с това.
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                      Ейся ме фърлихте в шах,аз като откачих сондата и колата взе да похарчва с едни 2 кила отгоре градско и около кило извънградско,а перд ида я откача ресетнах компа (чрез акумулатора) покарах 2 дни на бенз да се адаптира компа и тогава я откачих а се вдигна разхода. Има и друго че не сме правили настройка на газовата без сонда и може и от това да е.
                      А какво се случва с паленето сутрин на бенз при откачена сонда и как се държи колата ако я карате на бенз след като е вървяла много на газ без сонда....
                      Питам си тука че иамм пак лека драма с това.

При паленето нямаш проблем.Сондата така или иначе не работи!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Да ясно е че сондата на студено не работи,но компа си прави адаптации и се променя работата на бенз. при мен сега като работи добре на газ адаптацията по ламбда забива в грешка (богата смес при празен ход) а според мен сместта реално нее богата,просто си мисля че се шашка нещо сондата от Пропан-бутановите газове и не отчита вярно на празен ход,но може ида бъркам... та в следствие на тая грешка сутрин като запали колата и има едно поколебаване на оборотите и дори заглъхва като е студено времето. Като откачих сондата го няма това,но пък разхода се качи,а и не ми хареса как се държи като я карам на бенз (понеже си я карам профилакточно)
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

а това само на по старите ли 155-ци? или няма значение от Ламбдата и на по "младите"

п.с. с интерес ще следя темата защото имам доста проблеми около колата от няколко седмици и все си мисля че газовата прави катерици
                          155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Както вече написах... Минал съм над 80-90000 без сонда и нямам проблем нито с палене нито с вървене нито с нищо....
                            Прави си се настроика на газовата с откачена сонда и толкова!
                            (валидно за верижни баби)

Comment

а ти със газов инж. ли си ? Защото още утре отивам при Роби
                              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Working...
                              X